4/10 - Abort.

Någon tog upp ämnet Abort, och det satte gång saker i huvudet på Hannah Dunkels så jag tänkte fortsätta på det spåret.

Abort, alltså.
Abort är för vissa människor en räddning. För vissa människor en utväg och för vissa ett måste.
Abort betyder alltså att man avbryter graviditeten innan fostret blivit en människa. Man kan inte, och får inte göra abort om det gått så långt att fostret blivit till en människa. Som dom säger. Trots det, att det personen i fråga har i magen, vad som kommer att bli dess barn, inte än blivit en människa går INGEN, och jag kan säga med säkerhet, ingen ifrån sjukhuset efter att ha gjort en abort oberörd. INGEN kan efter att ha gjort en abort kliva över tröskeln, ut till verkligheten, och leva sitt liv som om ingenting har hänt. Den som säger en sådan sak vet inte vad dom pratar om och borde kolla upp saker och ting innan man öppnar käften.

Det finns människor som gör en abort av den anledning att man känner att man inte är redo. Och med det att barnet inte skulle få den uppväxt den förtjänar. Att man är för ung och inte skulle kunna ta hand om en unge. Vissa för att dom kanske blivit med barn under en våldtäkt. Vissa för att dom måste, av religiösa skäl till exempel. Jag tycker inte att någon annan kan säga att det är rätt eller fel. Det är bara personen ifråga som kan avgöra det. Och dom som gör abort har uppenbarligen anledning till det.

En människa som aldrig gjort en abort kan aldrig sätta sig in i situationen. Dom personerna kan aldrig förstå vad som går runt i huvudet efteråt. Dagar, veckor, år efteråt. Dom kanske kan föreställa sig. Men inte veta.
Det finns folk som står fast vid att det är fel, att det är rätt. Och så är det med allt här i vår värld. Alla tycker olika. Men vad man än står för, har du aldrig varit med om det kan du aldrig se sätta dig in i den sittsen.
Det kan hända att du står nära någon som gjort abort och håller inte alls med mig när jag säger att en person som gjort abort aldrig bara tvär gör det och går vidare sen som om ingenting har hänt, för din vän, hon var då densamma efteråt och har inte sagt ett ord om det. Men då vill jag säga det att abort är inte som att slänga sina skor eller baka bullar för en människa. Det händer saker i huvudet, i kroppen, saker som kommer att förändra väldigt mycket. Och oavsett om personen säger något eller inte så har den INTE gått från sjukhuset oberörd!

Det finns självklart människor som gör en abort och sen inte bryter ihop totalt, som inte ligger uppe hela nätterna och gråter. Det finns fullt av dom. Det är folk som tycker att dom gjort ett bra väl. Rätt val. Dom ångrar inte att dom gjorde det eftersom att det fanns en bra anledning till det. Det finns även miljoner människor som känner att dom gjort rätt val men som trots det mår dåligt över det. Alla är vi olika. Alla hanterar vi situationer på olika sätt. Men jag har sagt det förr och säger det igen. Ingen går därifrån och är oberörd.

Sen har jag väldigt svårt att tro att en människa tänker att "Fan, jag är på tjocken. Nu kan jag ju inte festa på 9 månader.." Det finns mer bakom en abort. Mycket mer. Vem vi än pratar om.

Jag har tjatat om att om man inte vet något om saken ska man inte babbla på om det. Jag vill även tillägga att jag menar också att om du nu tar upp såna här saker. TÄNK PÅ HUR I HELVETE DU FORMULERAR DIG! Du kan ha rätt i mycket du säger men gör du det på fel sätt, formulerar du dig minsta lilla fel så blir det jävligt tokigt. Det är en så pass känslig sak att ta upp så blir det fel någon stans, att någon skulle kunna missförstå något så finns det folk som kan bli fruktansvärt upprörda och faktiskt ta illa upp!

Personen jag nu tog ämnet ifrån ta till en sak på slutet, och det har jag nu också tänk göra.

Jag är för abort.
- Det fanns för mig en bra anledning till att göra det. Jag skulle aldrig kunnat ge mitt barn det liv det förtjänade. Min mamma gjorde inte fel som försökte övertala mig att göra det. Hennes dotter var 15år. Ett barn. Ett barn som ska ta hand om ett barn.


Så, tack för mig.

Kommentarer
Postat av: Maya

Jag hoppade inte på vissa människor, hackade på samhället, det är två olika saker.

så det var detta du blev så sur över, då vet jag.

2009-10-06 @ 14:34:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback