27/10 - sex av dom.

Hej världen,

Idag är det ett halvår sedan jag tog mig ann rollen som Nils Jakob Karlssons flickvän. Coolt. Vi har highfiveat lite under dagen. Mamma ska fira med vin.

I helgen är det spökhelg och utklädningsfest för alla, inte mig. Jag jobbar.

MIN KAMERA ÄR TILLBAKA OCH HETARE ÄN NÅGONSIN! YEEEEY!

Jag återkommer när livet blivit en aning intressantare. Puss.

12/10 - fuck you gubbjävel.

Hej alla.

Jag är typ den absolut osocialaste bruden på jorden. Förutom med dom som är ute på Norrskensgården. Jag måste bli lite hårdare, vek som jag är håller jag ju på att dö. Haha.

Helgen bestod av jobb och en personalfest. Det var trevligt. Vi dansade och sjöng, och skrattade. Jag gjorde även en klassisk Hannah Dunkels och gav en gubbe vad han tålde. Vi åt god mat och som sagt skrattade, mycket. Dagen efter började jag kl.11. Som tur var sov vi på hotellet och när jag väl dragit mig upp med den värsta baksmällan på länge så fick Tobbe av ngn konstig anledning lust att vara en vänligsjäl och skickade mig i bingen till fyra på dagen. Lucky me.

Jag hatar halebop. När man inte längre har fria sms så går pengarna som bara fan trots att man ringer till halebop, jag tycker att det suger.

Det kan hända att jag är ledig på fredag, tjoho.

Pusshej.

Btw, nu åker mitt band, som dom av olika anledningar blivit döpta till, på turné igen Så nu måste alla gå på helspänn för att Erik ska tappa bort sig. Jens somna i ngn äcklig sophink och Joel reta gallfeber på någon biffig tysk. Jag är bara nervös. Men hoppas ni får kul killar.. (Patrik hör man sällan läskiga saker om. Förutom farliga sjukdomar. Kanske för att det bara är han som har körkort så hn får inte drika lika mycket..)

7/10 - hardworkwork.

Hej,
Det är jobb jobb jobb nu, vilket iofs är riktigt jäkla härligt. Men det är fullt upp och lite av en cirkus.
Erik Dunkels tycker om cirkus, jag kanske ska ta med honom.
Morbror är på sjukan. Vi alla blev en aning skraj igår när ngn sa att han hade fått hjärnblödning eller blodpropp. Som tur är, tur i oturen, så var det ett virus. Någon typ av influensa kanske. Så nu håller vi en tumme för att han blir bättre snart.

Resten av kvällen ska jag bara inte göra ett piss. När man inte är van får man så tok ont i kroppen och blir så trött att all tid på nätterna inte räcker till långa vägar. Men  man vänjer sig och jag tycker det är ganska härligt.

En gubbe kom fram och sa åt mig att förbereda mig på snö nu. Jag är inte redo för det riktigt än. Jag vill inte ha vinter, jag gillar det ju inte. Jag ska försöka komma på ett sätt att vägra vinter.. Jag vet inte hur jag ska ta mig till, men något ska jag väl kunna klura ut. Jag är ju trots allt en av dom mest intelligenta människorna i världen.

Jag har lbivit sjukt dålig på att blogga. Ingenting tillräckligt vettigt eller spreciellt händer just nu att det mesta jag skriver bara är skit. Fast, iofs, Erik dunkels lyckas ju underhålla folk med sitt sjukt händelselösa liv. Varför skulle inte jag? Jag ska ge det ett försök.

bratackhej.


4/10 - Abort.

Någon tog upp ämnet Abort, och det satte gång saker i huvudet på Hannah Dunkels så jag tänkte fortsätta på det spåret.

Abort, alltså.
Abort är för vissa människor en räddning. För vissa människor en utväg och för vissa ett måste.
Abort betyder alltså att man avbryter graviditeten innan fostret blivit en människa. Man kan inte, och får inte göra abort om det gått så långt att fostret blivit till en människa. Som dom säger. Trots det, att det personen i fråga har i magen, vad som kommer att bli dess barn, inte än blivit en människa går INGEN, och jag kan säga med säkerhet, ingen ifrån sjukhuset efter att ha gjort en abort oberörd. INGEN kan efter att ha gjort en abort kliva över tröskeln, ut till verkligheten, och leva sitt liv som om ingenting har hänt. Den som säger en sådan sak vet inte vad dom pratar om och borde kolla upp saker och ting innan man öppnar käften.

Det finns människor som gör en abort av den anledning att man känner att man inte är redo. Och med det att barnet inte skulle få den uppväxt den förtjänar. Att man är för ung och inte skulle kunna ta hand om en unge. Vissa för att dom kanske blivit med barn under en våldtäkt. Vissa för att dom måste, av religiösa skäl till exempel. Jag tycker inte att någon annan kan säga att det är rätt eller fel. Det är bara personen ifråga som kan avgöra det. Och dom som gör abort har uppenbarligen anledning till det.

En människa som aldrig gjort en abort kan aldrig sätta sig in i situationen. Dom personerna kan aldrig förstå vad som går runt i huvudet efteråt. Dagar, veckor, år efteråt. Dom kanske kan föreställa sig. Men inte veta.
Det finns folk som står fast vid att det är fel, att det är rätt. Och så är det med allt här i vår värld. Alla tycker olika. Men vad man än står för, har du aldrig varit med om det kan du aldrig se sätta dig in i den sittsen.
Det kan hända att du står nära någon som gjort abort och håller inte alls med mig när jag säger att en person som gjort abort aldrig bara tvär gör det och går vidare sen som om ingenting har hänt, för din vän, hon var då densamma efteråt och har inte sagt ett ord om det. Men då vill jag säga det att abort är inte som att slänga sina skor eller baka bullar för en människa. Det händer saker i huvudet, i kroppen, saker som kommer att förändra väldigt mycket. Och oavsett om personen säger något eller inte så har den INTE gått från sjukhuset oberörd!

Det finns självklart människor som gör en abort och sen inte bryter ihop totalt, som inte ligger uppe hela nätterna och gråter. Det finns fullt av dom. Det är folk som tycker att dom gjort ett bra väl. Rätt val. Dom ångrar inte att dom gjorde det eftersom att det fanns en bra anledning till det. Det finns även miljoner människor som känner att dom gjort rätt val men som trots det mår dåligt över det. Alla är vi olika. Alla hanterar vi situationer på olika sätt. Men jag har sagt det förr och säger det igen. Ingen går därifrån och är oberörd.

Sen har jag väldigt svårt att tro att en människa tänker att "Fan, jag är på tjocken. Nu kan jag ju inte festa på 9 månader.." Det finns mer bakom en abort. Mycket mer. Vem vi än pratar om.

Jag har tjatat om att om man inte vet något om saken ska man inte babbla på om det. Jag vill även tillägga att jag menar också att om du nu tar upp såna här saker. TÄNK PÅ HUR I HELVETE DU FORMULERAR DIG! Du kan ha rätt i mycket du säger men gör du det på fel sätt, formulerar du dig minsta lilla fel så blir det jävligt tokigt. Det är en så pass känslig sak att ta upp så blir det fel någon stans, att någon skulle kunna missförstå något så finns det folk som kan bli fruktansvärt upprörda och faktiskt ta illa upp!

Personen jag nu tog ämnet ifrån ta till en sak på slutet, och det har jag nu också tänk göra.

Jag är för abort.
- Det fanns för mig en bra anledning till att göra det. Jag skulle aldrig kunnat ge mitt barn det liv det förtjänade. Min mamma gjorde inte fel som försökte övertala mig att göra det. Hennes dotter var 15år. Ett barn. Ett barn som ska ta hand om ett barn.


Så, tack för mig.

3/10 - Sunklördag med mys.

Hej alla som inte festar och ser ut som ufon en lördag. Och alla ni andra som gör något av erat liv när det är helg.
(Vilket jag och Majsan avstod från denna gång.)

Kvällen har alltså spenderats där. Hos Maja. Holm. Med linn och kyckling. Gott och trevligt.
Jag måste även få säga det att killar, just denna kväll har ni inte bara fått en massa skit öst över er. Vi har även slängt in en och annan komplimang om diverse saker hos er. Känns det inte härligt?
Annars i helgen har jag bara jobbat. Igår på Invito. Har aldrig sprungit så mkt i hela mitt liv. Idag på Tobbes place. Vi har fixat och donat. Målat väggar har jag också gjort, och putsat förnster. Duktig tjej.

Mitt hår är samma färg hela vägen. Det var länge sedan. Fint.
Nästa helg ska jag få ut Majsan på röj. Håll en tumme för mig.


Jag har köpt nya kläder. Boyfriend brallor. OCH bruna manchesterbyxor. Gubbskor och skjortor. Även en halsduk och sen höll jag på ett skriva gubbsockar man jag kom på att det var ju Jakob...

Jag kunde inte sova inatt. Och det är inte så heller att jag inte vet varför och är lite sur över det. Jag är fullt medveten om varför och jag känner mig som världens största fjant. Men, sängen var för stor. Jag saknar han som brukar ligga brevid/på mig. Så jag la mig i soffan och intalade mig själv om att jag bara skulle vila ett tag. Kom hem nu.

bratackhej.


Förresten, check this out honey.
7 månader och 6 dagar exakt.
Hahaha.

 


2/10 - sthlm.

Jahej.

Nu är man tillbaka i lilla Umeå. På den tid vi var i sthlm har jag nog gått mer än jag gjort under hela mitt 21åriga liv. Vi började dagen när vi kom fram med att gå från Essingen till Söder. Vilket tog sin tid. Vi har haft jäkligt mysigt och trots att det alltid är skönt att komma hem efter man rest bort så hade jag gärna stannat kvar några dagar till. Vi träffade mina småttingar en hel del faktiskt, såg lillebror spela forboll och gick på stan med lillasyster. Pappa hängde vi mest med under dom osköna resorna dit och tillbaka. Vi träffade även, vad som skulle kunna bli, sthlms mest umianska stekare, Wikman. Haha. Hur som helst var det otroligt skönt att komma ivåg en stund. Jag älskar att vara i sthlm med dig, Jakob. Och till allas förvåning ska jag nu ladda upp en bild, det var så länge sedan jag hade kamera så jag vet knappt hur man gör..

Turist och puss kort är ngt som alltid kommer med hem efter att 
två st  varit och rest tillsammans. Det är mysigt och jag gillare! ;)


Och jag är faktiskt glatt överraskad över folket i sthlm. Jag har i alla år tyckt om stockholm men varit lite negativ till folket som bor i staden. Dom som jobbar i butikerna tex. har många ggr bara varit allmänt otrevliga. Att folk som bor där inte vet annat än att alltid, vad det än är, se på en främmande människa som att dom aldrig skulle ta i den med tång ens. Jag har ogillat 08-or fruktansvärt mycket. MEN. Men, det förändrades sjukt mycket nu när vi var där och förgyllde deras stela stad med våra avslappnade och norrländska sinnen, eller kanske för att Jakob högt och tydligt berättar för hela rulltrappan om hur härliga umeåbor är, därför kanske dom ändrade inställning? Vad vet jag. Men dom är inte alls vad jag alltid trott. Iaf inte alla. Däremot vet dom icket hur man går åt sidan, lutar sig en aning eller bara ta ett steg år höger. Nej, armbåga sig fram är det som gäller. Och satan vad alla tanter ska vara blåslagna när dom kommer hem sen. Jag hatar folk som inte kan bara luta sig en aning så man slipper flyga en halvmeter bak när dom ska ta sig fram i folkmassora. Men inte kan allt vara perfekt. Vi borde alla vara som Pong. Han chillar. Han bråkar inte. Han bara hänger, visar folk vägen utan armbågar och knuff. Jag önskar jag var som han, Pong.


Nu ska jag klä på mig och dundra iväg till jobbet.
tackochhej.


(Jakob, jag längtar efter dig..)